Nederlands | English
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
  

Historie

In 1929 is Vandersterre Groep Packaging gestart onder de naam 'De Graaff Kaas',  opgericht in Enkhuizen door C. de Graaff sr. als groothandel in kaas, boter, spijsolieën en vetten. De handel bestond in die tijd voornamelijk uit het opzetten, veredelen en verhandelen van Noord-Hollandse edammers. De goederen werden afgeleverd met de handkar en bakfiets.

In de zestiger jaren kwamen er drie zoons in de zaak. De eenmanszaak werd omgezet in de firma 'C. de Graaff & Zn.' Zij gingen verder met het op de kaart zetten van De Graaff Kaas.

De nieuwe leiding zette de stap naar verbreding van de activiteiten. Zo begon men in de 70-er jaren kaas te verpakken voor zowel de detailhandel als voor grootverbruik. Door het inslaan van deze weg heeft de firma duidelijk gekozen voor de verpakkingsrichting binnen de Nederlandse kaasgroothandel.

Het bedrijf groeide uit zijn jasje en er werd uitgekeken naar een nieuwe locatie, die gevonden werd in Grootebroek. Zo verhuisde men in 1977 naar een toen veel te groot bedrijfspand. Ook hier ging de groei en ontwikkeling van de firma door. Al spoedig bleek het bedrijfspand te klein en werd in 1981 een nieuwe hal bijgebouwd.


De groei bleef gestadig doorgaan en spoedig werd er nagedacht over een eventuele uitbreiding van de bestaande bedrijfsruimte. De hiervoor benodigde bouwgrond was reeds verworven. Eind 1996 werd er gestart met de nieuwbouw en een reeks interne verbouwingen om aan alle eisen en richtlijnen van het COKZ ruimschoots te kunnen voldoen. Door robotisering werd het kaasonderhoud grotendeels geautomatiseerd.

In de negentiger jaren deed de 3e generatie 'de Graaff' zijn intrede. De continuïeit is gewaarborgd en de firma werd een B.V.

In 1997 werd 'Van der Deure B.V.' te Enkhuizen overgenomen. Dit betekende een aanzienlijke uitbreiding van de activiteiten en gaf de firma een sterkere positie binnen de Nederlandse kaashandel. 

Samenwerking
Na vele jaren van intensieve samenwerking tussen De Graaff Kaas B.V. en de bedrijven van de Vandersterre Groep, zijn de activiteiten per 1 januari 2009 samengevoegd.
Met deze samenvoeging is een krachtige partij ontstaan die afnemers kan voorzien van een compleet assortiment kaas van vers van het mes tot elke gewenste vorm van verpakt. 
Per 1 juli 2011 is de naam van De Graaff Kaas dan ook gewijzigd naar Vandersterre Groep Packaging B.V. .
De kernactiviteiten van Vandersterre Groep Nederland B.V., Vandersterre Groep International B.V., Vandersterre Groep Dienstverlening en Vandersterre Groep Packaging B.V. zullen vanuit de eigen businessunits blijven plaatsvinden.

Online bestellen

Bestel nu uw order via het automatische

Lees verder...


Nieuws & Beurzen

Jaarlijks staan wij op diverse beurzen door heel Nederland, waar wij u natuurlijk hopen te...

Lees verder...


Vacatures

Kijk snel voor eventueel openstaande vacatures.
Ben je geïnteresseerd? Dan zie wij graag...

Lees verder...